Basisschool ’t Slingertouw

Voor deze school in de vinex Meerhoven (Eindhoven) heeft Lianne Bongers een ontwerp mogen maken voor in 1e instantie de lerarenkamer en vervolgens voor alle verkeersruimtes in het gebouw.

INRICHTING LERARENKAMER

Sinds de bouw was er niets meer gedaan aan de ruimte die dienst deed als koffiekamer voor de leraren en dat was te zien. De ambitie was om er een fijne, rustgevende plek van te maken waar het prettig lunchen is.

LEESTAFEL

Een op maat gemaakt zwevend blad met daaraan 5 Wendela barkrukken van Functionals zorgen voor een plek met een heerlijk uitzicht op het groen. Voor vergaderingen en gezamenlijke lunches is er de grote leestafel van Bro, speciaal voor dit project gemaakt met een uitsparing in het blad voor tijdschriften. Om de tafel staat de Elephant chairs van Kristalia.

VERRE REIZEN

Op de wanden zijn visuals toegepast van Studio Schoot. Eentje met een bomenprint, die ook doorloopt op het raam, waardoor er wat privacy ontstaat in de lerarenkamer en je het natuur-gevoel binnen haalt. En eentje die we zelf hebben samengesteld uit foto’s van kindjes van de school en kindjes gefotografeerd door leraren van de school tijdens hun verre reizen.

OVERWERK

De treinbank is favoriet bij de leraren en zelfs na schooltijd blijven sommigen lekker zitten werken met hun laptop omdat de ruimte zo prettig is.

Quote van de directeur: “Inspirerende gesprekken en daaruit volgend een ontwerp dat helemaal aansloot bij onze wens! Creativiteit, een goede smaak voor interieur en oog voor kleur heeft ervoor gezorgd dat onze koffiekamers omgetoverd zijn tot prettige pauze,- en werkplekken. Daarna nog een pimp beurt door de school om te toveren van een gedateerd gebouw naar een kleurrijke leeromgeving!”