Wipro Technologies

KANTOOR HIGH TECH CAMPUS
Wipro is een Indiase IT-gigant die een kantoorruimte ging betrekken op de High Tech Campus in Eindhoven. Lianne Bongers mocht zorg dragen voor ontwerp en uitvoering van deze ruimtes. Zij heeft de nadruk gelegd op sustainability en de prachtige natuur van de campus als inspiratiebron gebruikt voor het ontwerp.


DUURZAAM
Dit project is een mooi voorbeeld van het samengaan van duurzaamheid en design. Tafels van Oormerk gemaakt van bamboehout en tapijt van Desso dat cradle-to-cradle geproduceerd
wordt zijn enkele van de bewuste keuzes voor een sustainable interieur. Er is gekozen voor leveranciers die duurzaam en milieuvriendelijk produceren zonder gebruik van giftige stoffen.

GROEN
In het ontwerp is veel aandacht gegeven aan groen. De kleur op zich komt veel terug maar ook groen in de betekenis van planten omdat dit de leefbaarheid in een kantooromgeving enorm verbeterd en een gevoel van welzijn creëert. Er zijn op diverse plekken kasten toegepast waar bovenin een plantenbak geïntegreerd is, er zijn werkplekjes gemaakt met een berkenbos print en er staan grote potten met groene planten van de Klerk door het hele kantoor om de lucht te zuiveren.