29 oktober 2018

Publicaties

START HORECAVA MET ‘THE COFFEE STAGE’

Op maandag 13 januari ging de 24e Horecava van start met dit jaar voor het eerst de door ons ontworpen (en door Jeroen Veldkamp geïnitieerde) Coffee Stage.

Kijk hier de korte video met een glimt van het door ons ontworpen koffieplein, bij seconde 0:23. Klik op de afbeelding hieronder.

INTERVIEW IN SCOOPS (VAKBLAD HORECAVA)

Naar aanleiding van ons ontwerp voor The Coffee Stage, een plein van 500m2 op de Horecava 2020, hebben wij een interview mogen geven voor het digitale magazine van de Horecava. Over de voordelen van biophilic design voor de horeca en hoe je dit toe kunt passen. Klik op de afbeelding voor de link naar het artikel.

PODCAST OVER KANTOORGELUK

Plattegrond is een podcast over ‘pioniers, architecten en andere cowboys’. Aflevering 7 gaat over kantoorgeluk en daarin mocht Lianne Bongers haar biophilic visie geven op het (prijswinnende) gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag, een ontwerp van Ellen van Loon van OMA. (onze bijdrage begint bij 13min55).

Je ziet je collega’s vaker dan je vrienden. En je bent steeds maar weer in datzelfde kantoor. In deze aflevering stellen we de vraag: kan een kantoor gelukkig maken?

Het meest spraakmakende kantoor van de afgelopen twee jaar is zonder twijfel: Rijnstraat 8 in Den Haag. Het ontwerp van dit compleet vernieuwde gebouw is gemaakt door architect Ellen van Loon, van het bekende architectenbureau O.M.A.

Aanvankelijk is iedereen enthousiast over het nieuwe ontwerp. En het gebouw wint zelfs prijzen. Maar als de confetti is opgeveegd, en er volop gewerkt wordt in het pand, ontstaan er barstjes in de droom van Ellen.

De mensen die er werken – van o.a. de ministeries Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat – zijn ongelukkig. Er is veel te weinig plek. En het regent klachten. Wat is hier misgegaan volgens Ellen? Kan dit kantoor gelukkig maken?


Makers: René van Es, Michiel van Poelgeest, Babette Rijkhoff
Voice Over: Nienke de la Rive Box

LEZINGEN – PRESENTATIES – PECHA KUCHA

Wij worden regelmatig gevraagd voor het geven van presentaties over Biophilic Design. Zo ook bij Pecha Kucha Oirschot.

SATELLIET – AAN TAFEL
Op 16 mei 2019 waren Avelien en Nelleke uitgenodigd om deel te nemen aan het aan-tafel-event van Satelliet meubelen in Breda, om iets te vertellen over Biophilic Design en hoe dit toe te passen is op werkplekken. Ondanks dat het voor hun de eerste keer was dat ze voor een zaal van 100 mensen stonden, hebben ze toch een goed verhaal weten over te brengen en zo meer mensen enthousiast gemaakt voor het toepassen van biophilic design elementen in interieurs.

Hieronder een impressie van de dag.

BIOPHILIC DESIGN IN DE HORECA
Nog voordat we goed en wel gestart zijn is er al een mooi interview verschenen met Lianne Bongers in de Misset Horeca design editie van November ’18. Het artikel gaat vooral om de toepasbaarheid van Biophilic Design in de horeca.

Klik hier voor een link naar het artikel.

NIEUWSBRIEF SATELLIET MEUBELEN
Lianne mocht onlangs een mooie gastbijdrage leveren aan de nieuwsbrief van Satelliet meubelen over biophilic design.
Klik hier voor de link naar het artikel